In 48 uur een film maken

Categorie: Fourcorners nieuws

A.s. vrijdag start The 48 Hour Film Project dat georganiseerd wordt door het Go Short Film Festival in Nijmegen. Uitdaging: in 48 uur een film maken from scratch tot oplevering. Tussen 18.00 en 19.00 uur ontvangen we de opdracht: een genre, een tekstzin en een voorwerp die we in de film moeten verwerken. En dan keihard aan de bak.

Inmiddels is Team Four Corners uitgegroeid tot een flink gezelschap van regisseurs, cameramannen, geluidsman, editors, een animator, acteurs, producenten, een visagiste, een sound designer en een music composer. Echt super dat iedereen er zo ontzettend veel zin in heeft en zich uit enthousiasme aansluit.

Voor alle acteurs die meedoen is dit een gekke klus. Zij weten pas vrijdagavond laat of ze wel of niet in het script voor gaan komen en of er een rol voor hen is weggelegd. Ze staan dus het hele weekend standby voor opnamen. Voor de producenten is het ook een beetje raar. Probeer maar eens zoveel mogelijk dingen te regelen voor een film waarvan je nog geen idee hebt wat het gaat worden. Dus regel je in het wilde weg maar locaties en acteurs en dan hopen dat daar straks een combi van te maken valt.

The 48 Hour Film Project is een wedstrijd voor passievolle filmmakers. Regels van het festival zijn dat niemand betaald mag worden. De films mogen tussen de 4 en 7 minuten duren. Er doen 10 teams mee in Nijmegen. Team Four Corners is er klaar voor. Let the games begin!

Bekijk hier de laatste korte film die Four Corners heeft gemaakt.

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."