Nederlandse kindsterren

Categorie: Inspiratie

Ashley en Mary-Kate Olsen, Kirsten Dunst, Macaulay Culkin, Hilary Duff, Britney Spears, Lindsay Lohan.. Stuk voor stuk bekende Amerikaanse kindsterren. Maar er zijn ook flink wat Nederlandse kindsterren. Wie keek er vroeger niet naar De Zevensprong, Het Zakmes, Madelief of Flodder? Allemaal films of series waarin kinderen een (hoofd)rol speelden. Wat is er geworden van Madelief, Mees Grobben van Het Zakmes en Henkie Flodder?

Horace Cohen aka Henkie Flodder
Diehard Flodder fans wisten dit natuurlijk al lang, maar wij eerlijk gezegd niet.. De rol van de jongste mannelijke telg van de familie Flodder in de eerste Flodderfilm van regisseur Dick Maas werd gespeeld door Horace Cohen. Horace was 15 toen hij zijn acteercarrière op deze manier begon. (foto via)

Horace

Madelief aka Madelief

‘Madelief, wat gaan we doen? Gaan we touwtje springen, vieze liedjes zingen..’ Kent je deze openingstune nog? In 1994 werd Madelief Verelst bekend als het stoere meisje Madelief in de gelijknamige televisieserie van de VPRO. Met haar vriendjes Roos en Jan Willem beleefde ze de mooiste avonturen, gewoon in haar eigen woonwijk. In navolging op de succesvolle serie, kwam in 1998 de film ‘Krassen in het tafelblad’ uit. (foto via)

Madelief

Olivier Tuinier aka Mees Grobben
Welke 80’s girl was er vroeger toen ze klein was niet een heel, heel klein beetje verliefd op Olivier Tuinier? In 1992 speelde hij de rol van van Mees Grobben in de film Het Zakmes. Olivier veroverde vele harten met zijn ontroerende oproep aan zijn vriendje Tom.

poster

Wat doen ze nu?

De grote vraag is alleen natuurlijk, hoe zien ze er tegenwoordig uit? Wat heeft de tand des tijds met onze kindsterren gedaan? Wat doen ze tegenwoordig? In tegenstelling tot de Linsay Lohan’s en Michael Jacksons van deze wereld komt het met onze kindsterren over het algemeen wel goed.

Madelief

Madelief koos er na het enorme succes van de serie ‘Madelief’ voor om uit de schijnwerpers te blijven. Ze studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en acteert alleen nog in het studententoneel. We hebben ooit een foto van Madelief anno nu kunnen traceren, maar deze is inmiddels spoorloos van de interwebz verdwenen. Jammer voor de nieuwsgierigen onder u, maar precies zoals ze zelf zou willen, waarschijnlijk.

Horace

Na zijn rol als Kees Flodder speelde Horace Cohen verschillende bijrollen in diverse films en series en presenteerde hij verschillende televisieprogramma’s. Ook speelde Horace (al dan niet samen met zijn maatje Ruben van der Meer) in allerlei theaterproducties.

Horace

Olivier

Na Het Zakmes speelde Olivier Tuinier nog in verschillende films waaronder De Kleine Blonde Dood en De Tasjesdief. Kleine Olivier is inmiddels een volwassen vent en draait onder de naam DJ O.Boogie in diverse clubs in Amsterdam.

boogie_love

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."