Filmrecensie – Iron Man

Categorie: Inspiratie

Als een stripverfilming meteen een top 10 notering in beste openingweekend ooit behaalt, dan moeten de makers toch iets goed gedaan hebben. Four Corners werd nieuwsgierig, bekeek Iron Man in het magnifieke Praag met een enorme bak popcorn en een XXL coke, en werd aangenaam verrast.

Okay, misschien is het een beetje obvious en de laatste mode om een film met een oorlogs-, ontploffing, aanval of gevechtscene te beginnen. Toch past dit wel helemaal bij Iron Man. De keuze voor deze start ligt voor de hand aangezien de hele film draait om het leven van feestende, zuipende, vrouwenverslindende playboy Tony Stark (Robert Downey Jr.), die aan het roer staat van wapengigant Stark Industries. Naast zijn CEO-schap ontwerpt en bouwt Tony graag de meest geavanceerde wapens en andere technische hoogstandjes in zijn vrije tijd. Genie en vrouwenmagneet dus.

Als Tony tijdens een wapendemonstratie in Afghanistan wordt gekidnapped en opgesloten, dwingen de ontvoerders hem om onder barre omstandigheden een zeer geavanceerd wapen te ontwikkelen om Amerika mee aan te vallen. In plaats van dit wapen ontwikkelt hij stiekem een soort ingenieus mechanisch harnas. Met behulp van het harnas lukt het hem om te ontsnappen. Tony komt na direct in contact te zijn geweest met al dat geweld gedesilusioneerd terug en besluit in Amerika een betere versie van het harnas te bouwen. Deze versie geeft hem bovenmenselijke kracht en hij kan ermee vliegen. Een nieuwe superhero Iron Man is geboren.

Robert Downey Jr. speelt Stark met veel humor, wat de film erg lekker maakt om naar te kijken. Hij wordt daarnaast vergezelt door Gwyneth Paltrow (Pepper Pots), Jeff Daniels (Obadiah Stane) en Terrence Howard (Jim Rhodes). Maar wat er weer echt fantiestas uitziet zijn de special effects. Fans van Transformer kunnen hun hart ophalen. Iron Man ziet er prachtig gedetailleerd uit. Alleen een beetje jammer dat de makers aan het einde van de film met Jeff Daniels’ karakter een beetje zijn doorgeslagen. Maar het sprankelende spel van Robert Downey Jr. maakt alles goed.

Foto via (en ja, we weten dat de foto recenter is dan dit artikel..)

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."