Eaglecam: Middelmatige video, overtuigend product

Categorie: Inspiratie

Deze video over de Eaglecam moeten we je even laten zien omdat we het een supergaaf ding vinden. En geef ons eens ongelijk!

Een vliegend camerasysteem
Zeg nou zelf: zo’n camerasysteem waarmee je door de lucht kunt vliegen en allerlei shots kunt maken die een cameraman of gewone dolly niet kan maken, dat is toch fantastisch? Het ziet er ook erg mooi uit tijdens voetbalwedstrijden. Sport en andere activiteiten met veel beweging zijn ineens op een heel andere manier te filmen. Eens kijken of ze dat in hun bedrijfsfilm ook zo duidelijk communiceren. Het eerste wat je ziet is de Eaglecam in actie. Je moet echt twee keer kijken: zweeft die camera nou of lijkt het maar zo? Natuurlijk wilden de heren achter de Eaglecam ook de lieftallige presentatrice wel even door de lucht laten zweven. Waarschijnlijk gewoon omdat het kon. Daarna wordt er gelukkig uitgelegd wat de Eaglecam is en wat je ermee kunt. Want daar gaat het natuurlijk om in deze video.

Hou gewoon je mond
Eigenlijk zou het beter zijn als iedereen in deze video gewoon zijn mond hield. Laat gewoon zien wat de Eaglecam kan, want dat is indrukwekkend. De presentatrice komt niet naturel over, de interviewtjes zijn knullig, de microfoon is niet altijd bij degene die praat en soms is het geheel nogal bot gemonteerd. Gelukkig maar dat die Eaglecam zo’n supergaaf ding is, want alleen daardoor is deze promovideo overtuigend genoeg. En dat is eigenlijk best zonde. Zo zie je maar weer; je kunt nog zo’n vet product hebben, als je concept niet sterk genoeg is kun je net zo goed niet gaan filmen.

Bekijk de film over de Eaglecam hieronder. Wat vinden jullie van de video? En van de Eaglecam?

Over de auteur
Lex Schmeetz