Is jouw videocontent klaar voor de tweede helft van 2015?

Categorie: Tips & Trucs
Storyboard | Fourcorners.nl

Dat videocontent (in welke vorm dan ook) een vast onderdeel van de marketingmix zou moeten zijn, is inmiddels algemeen bekend. Maar het online landschap verandert heden ten dage zó snel dat het zaak is om alert te zijn op zaken als nieuwe online platformen, veranderende trends en de laatste insights. Met -bijna- iedereen fris terug van vakantie leek het ons een mooi moment een pas op de plaats te maken en wat tips te geven waarmee je kunt zorgen dat jouw online video straks tweede-helft-2015-proof is.

Durf je te onderscheiden

Een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven is dat het succes van je online video valt of staat bij hetgeen jullie uitdragen. Waarom moet die klant of opdrachtgever ook al weer bij jullie zijn, en niet bij de concurrent? Durf je als bedrijf, merk of organisatie te onderscheiden en wees niet bang op te vallen.

We geven je graag een aantal concrete tips over hoe je je met je videocontent kunt onderscheiden.

Vertrouw op jullie USP’s en focus met het verhaal op de lange termijn. Mooi voorbeeld van onderscheidende beeldcontent is deze film, die De Persgroep liet maken voor de opening van een van hun evenementen. Door zijn specifieke stijlvorm een supergoede trigger aan het begin van een evenement, maar vooral een schoolvoorbeeld van een bedrijf dat niet bang is om zich te onderscheiden:

Trends

Wil je een eigentijdse video, maar ben je een beetje huiverig voor de snelheid waarmee trends komen en gaan? Kies dan voor een tijdloos verhaal en combineer dit met de laatste beeldtrends.

Lees hier waarom je niet ál te tijdloos moet zijn met je online video.

Een goede regisseur houdt in de opzet van het beeldverhaal rekening met jullie wensen en eisen. Van tevoren weten wat er mogelijk is? Vraag naar goede voorbeelden van mooie slowmotion beelden, goede slide shots, filmische drone beelden en/of double exposure elementen. Voor degenen die nu -hardop- denken ‘Double wát?!’; klein voorbeeldje van deze laatstgenoemde techniek kun je in het intro (de eerste 15 seconden) van deze film bekijken:

Tóch liever tijdloos?

Natuurlijk zijn ook beeldtrends vergankelijk. Meestal gaan ze redelijk hand in hand met TV series die op dat moment hot&happening zijn. Waren vijf, zes jaar geleden splitscreens (a la 24, weet je nog?) nog ‘in’, tegenwoordig laten regisseurs en editors zich vaker inspireren door invloeden uit series als Game of Thrones, True Detective, House of Cards en Penny Dreadful. Wil je iets minder tijdsgebonden beelden, geef dit dan gerust aan, hier kan uiteraard rekening mee gehouden worden bij de totstandkoming van het beeldverhaal. Een mooi voorbeeld van een verhaal dat niet aan tijd gebonden is, is deze branding commercial voor Taurus. Een tijdloos manifest voor vlees met een eerlijk verhaal:

Benieuwd naar wat wij op basis van jullie wensen kunnen bedenken én wat dit kost? Een van onze producenten denkt graag met je mee om te zien wat we voor jouw organisatie kunnen doen en kan je adviseren over de mogelijkheden binnen jullie budget.

Neem contact opLaat je inspireren

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."