Online video met matching website = maximale impact

Categorie: Tips & Trucs
Bedrijfsfilm aNewSpring

Als je investeert in online video wil je dat deze goed bekeken wordt. Je kiest voor een productiepartij die weet hoe ze jouw boodschap het beste kan vertalen en die precies weet hoe ze jullie doelgroep moeten inpakken met bewegend beeld. Maar vervolgens is het aan jou. Wat ga je met die film doen? Hoe zet je hem in? Hoe ga je maximale impact behalen?

Stop!

Ennnn… Stop maar. Want waar bovengenoemde gedachtegang een tweetal jaar geleden nog heel gangbaar was, is deze in het najaar van 2015 al weer achterhaald. Wil je een video die daadwerkelijk goed bekeken wordt? Doe dan voor je dat productiebedrijf belt een paar stapjes terug, naar nog vóór je die video laat ontwikkelen. Verplaats je in je doelgroep en bedenk hoe je deze het beste kunt bereiken. Is jullie website de plek waar je doelgroep je weet te vinden? Is jullie doelgroep juist actief op social media maar komen ze niet verder dan dat? Of zijn ze juist wel het makkelijkst te bereiken via een directe mail? Duik in hun belevingswereld, zet de context voor jezelf op papier en gebruik dát als uitgangspunt om verder te gaan.

Relevantie is key

Deze aanpak kan heel verfrissend werken. Onthoud vooral dat relevantie erg belangrijk is. Je doelgroep haakt zo weer af als de informatie die jij wilt delen uiteindelijk niet interessant voor ze is. Een opdrachtgever die zich dit goed beseft is aNewSpring. Hun doelgroep maakt veel gebruik van hun online platform en dus lieten zij een film ontwikkelen die de leidraad vormde voor hun nieuwe website. Incluis details uit de film (cactussen) die terugkomen in de site. De homepage van aNewSpring staat volledig in het teken van hun video. Waarom? Omdat de film bekijken precies datgene is dat een bezoeker van hun site als eerste ‘moet’ doen. De video geeft op een frisse, grappige en dus laagdrempelige manier precies aan waarom aNewSpring hét online leren platform is waar je moet zijn als je op zoek bent naar online opleiden. Het voorbeeld van aNewSpring is een mooi voorbeeld van een krachtig podium voor online video. Het is dan ook aan te raden om de plek waar je je video wilt laten draaien zó in te richten, dat deze uitnodigt om op die playknop te drukken. Een online video met matching website is helemaal van nu en draagt positief bij aan de impact van je video.

aNewSpring | Cactus Sales Course

aNewSpring site

Bekijk het zelf!

Nieuwsgierig naar het volledige eindresultaat? Kijk even op www.anewspring.nl. Dit is slechts een voorbeeld, maar we hebben meer opdrachtgevers die hun videocontent op een doeltreffende manier integreren. Binnenkort nog een aantal inspirerende manieren om je boodschap op de juiste manier over te brengen bij je doelgroep. Wil je ondertussen meer informatie of even checken of je ideeën wel uitvoerbaar zijn?

Neem contact opBekijk ons werk

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."