HDR filmen

Categorie: Tips & Trucs
HDR

Filmen met de Canon 5D is iets dat ongelooflijk upcomming is. Ook wij maken regelmatig gebruik van een 5D voor opnamen. De making-of van cameraman Kieran’s Tears In The Rain remake is er mee gefilmd, maar ook Four Corners Academy deelnemer Hugo filmde zijn film Piece Of Cake met een 5D.

HDR filmen
De mannen van Soviet Montage uit San Francisco overtoepen onze filmpjes met de 5D echter totaal. Dat geven we eerlijk toe. Want wat zij ontwikkelden is pas echt cool. Na een jaar lang klooien, stoeien, ploeteren en testen hebben ze nu een manier ontwikkelt waarbij ze met twee 5D camera’s in High Dynamic Range (HDR) kunnen filmen. Bekijk hun demonstratie video om een idee te krijgen van hoe dit er uit ziet.

Is dat vet?! Onze handen jeuken om dit zelf eens toe te passen in een project. Wie van jullie heeft zich hier al eens aan gewaagd?

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."