FAQ’s

Categorie: Tips & Trucs
FAQ

Er zijn een aantal vragen die we met regelmaat voorbij horen komen. Check onze lijst met FAQ’s en wie weet staat jouw vraag er wel tussen.

Wat kost zo’n film nou?

Iedere offerte die vanuit Fourcorners Head Quarters de wereld in gaat wordt met veel liefde voor je opgesteld. Wij geven je namelijk het liefst een helder beeld van wat de kosten voor een Fourcorners film zijn. En er zijn nu eenmaal geen standaard prijzen voor een film. Iedere film is anders, dus heeft ook een ander prijskaartje. Om een offerte voor je op te stellen willen we allereerst heel veel van je weten. Op basis van al die informatie kunnen wij je dan een heldere en gerichte prijs geven. Bel ons anders even, dan weet je waar je aan toe bent.

Wat zijn de kosten voor het uitzenden van een commercial op TV?

We zouden je het niet kunnen vertellen. Wij zijn namelijk de partij die de commercial voor jou ontwikkelt. Maar we zenden hem natuurlijk niet zelf uit. Dat doet de Ster voor ons. Of SBS. Of RTL. Kijk voor meer informatie dan ook op de site van de Ster, RTL of SBS.

Waarom moet ik betalen voor het gebruik van muziek?

Tsja.. Regels, regels, regels.. Iedere track die wij voor een productie gebruiken moeten we aangeven bij Buma Stemra. De kosten die zij voor het gebruik van muziek vragen, berekenen wij één op één naar je door. Wel zo eerlijk. Kijk voor meer informatie over de kosten van het gebruik van muziek op de site van Buma Stemra.

Kan ik stage komen lopen bij Fourcorners,a branding film agency?

Ja hoor! Hiervoor hebben wij de Fourcorners Academy in het leven geroepen. Ieder seizoen nemen wij twee of drie stagiaires aan die ons team gedurende hun stageperiode komen versterken. Denk jij dat je de perfecte Fourcorners stagiair bent en moet je voor je opleiding een stage vanaf 20 weken lopen? Stuur dan een mailtje met een goede motivatie en je CV naar Suzanne@fourcorners.nl

Tip: Stuur je showreel of wat links van filmpjes die je gemaakt hebt mee. We willen namelijk graag weten wat jij al kunt.

Ik wil voor mijn studieopdracht weten wat de globale kosten van een commercial of bedrijfsfilm zijn. Kunnen jullie me een offerte toesturen?

Nee, dit doen we niet. Een Fourcorners productie heeft namelijk geen standaard prijs. Om een kostenopgaaf op te kunnen stellen willen wij echt onwijs veel van onze opdrachtgevers weten. Het liefst maken we een afspraak met ze om op één lijn te komen en hun verwachtingen heel duidelijk te hebben. Op basis daarvan ontwikkelen we een conceptvoorstel waar we vervolgens de kosten op baseren. Zoals je je kunt voorstellen kost dit traject erg veel tijd. Dit is dan ook de reden waarom wij helaas niet bij jouw studieopdracht kunnen helpen. Sorry!

Ik wil graag bij Fourcorners werken. Kan ik een open sollicitatie sturen?

Ja hoor. We zijn regelmatig op zoek naar nieuw talent. Het heeft echter alleen zin om ons een open sollicitatie te sturen als je voldoende ervaring hebt en ons een mooie showreel kunt laten zien. Heel misschien zal het een poosje duren tot je een reactie van ons krijgt, want hey, we hebben het natuurlijk knetterdruk. Maar we zullen ons best doen je zo snel mogelijk terug te mailen. Beloofd.

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."