Facebook, juist wél voor B2B videomarketing

Categorie: Tips & Trucs
Facebook, juist wél voor B2B videomarketing

Sommige marketeers denken dat Facebook geen goed medium is voor videomarketing campagnes. Natuurlijk wel voor B2C-, maar toch zeker niet voor B2B-campagnes?! Het tegendeel is waar.

Iedereen zit op Facebook

Facebook kent 9,6 miljoen gebruikers in Nederland. Dat is bijna iedereen. En het sociale netwerk weet alles van je; wie je bent, waar je werkt, wat je functie is, wat je leuk vindt, waar je graag eet, noem maar op. En precies dat maakt het een enorm interessant advertentiemedium voor videomarketing campagnes. Juist ook voor B2B. Daarnaast liet CEO Mark Zuckerberg tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers op 1 februari weten hij in video een ‘megatrend’ ziet en dat dit een van de belangrijkste focuspunten van Facebook is op dit moment.

Lookalike-doelgroepen

Op Facebook kun je heel direct targetten op een doelgroep. En de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Bijna iedere doelgroep is wel via het social media platform te bereiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een campagne te focussen op zogenaamde ‘lookalike’ doelgroepen. Jij weet wie je beste klanten zijn, het medium zoekt voor jou vergelijkbare doelgroepen. Zo bereik je nieuwe mensen die waarschijnlijk interesse hebben in je bedrijf omdat ze vergelijkbaar zijn met de klanten die belangrijk voor je zijn. Je kunt deze lookalike doelgroepen baseren op verschillende bronnen: je kunt zelf e-mailadressen van jouw belangrijkste klanten uploaden en Facebook baseert hier dan een vergelijkbare doelgroep op. Ook kan het platform vergelijkbare doelgroepen maken van mensen die je pagina leuk vinden, of je website hebben bezocht.

Videomarketing extraatje

Lanceer je een videomarketing campagne op Facebook, dan krijg je als extraatje de mogelijkheid om ook direct op Instagram te adverteren. Zo bereik je je doelgroep in een handeling direct via twee social media-kanalen. Ook handig bij het optimaliseren van de campagne(s). Want jouw online videocampagne geeft resultaten die je leren wat wel en niet werkt. Met deze mogelijkheid kunnen je beide campagnes in een keer optimaliseren.

Laat je vooroordeel los en maak gebruik van de kansen die Facebook biedt. Fourcorners adviseert je graag over welke (social) media nog meer interessant zijn om via videomarketing jouw naamsbekendheid te vergroten en direct leads te genereren.

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."

Weten wat videomarketing voor jou kan doen?

We adviseren je hier graag over.

Of bel ons op 088 – 0184 000