De offline mogelijkheden van een bedrijfsvideo

Categorie: Tips & Trucs

De online mogelijkheden van een bedrijfsvideo zijn gigantisch. Afhankelijk van je doelgroep, doel en boodschap is er op het wereld-wijde-web altijd wel een mooi podium te vinden. Of dit nou via social media, een -gerichte- mailing of ‘gewoon’ je website is, online kun je je boodschap écht wel binnen laten komen. Maar hoe zit dat tegenwoordig offline? Hoe bereik je een offline doelgroep met je online video?

End of an era

Een jaar of tien, vijftien geleden sprak ik iemand die een ‘gouden idee’ had. Het idee: een videozuil voor in videotheken waarop je trailers van films kon bekijken. Tóén briljant, want in het pre-mobiele tijdperk bestond zoiets nog niet. Uiteindelijk heeft de persoon in kwestie het idee nooit uitgevoerd en dat is maar goed ook, want het kwam nét te laat. Slechts enkele jaren later stierf de videoband een stille dood. En die videotheken? Die probeerden met man en macht overeind te blijven, maar het gros ervan denderde in sneltreinvaart achter de videoband aan de afgrond in. De resterende videotheken richtten zich op de online (streaming) business en daar was het dan; The end of an era. Maar ook: de start van een nieuw tijdperk.

Een nieuw tijdperk

En dat nieuwe tijdperk, daar zitten we middenin. Online video is wat de klok slaat en offline video is ‘niet hip meer’. Maar tóch zijn er merken die iets ‘offlines’, iets tastbaars verkiezen boven pure online video. Omdat het bij hun doelgroep past (niet iedereen zit heel de dag achter de computer of smartphone), omdat het bij hun merk of bedrijf past, of omdat ze geloven in de kracht van een (zoals wij het noemen) relatiegeschenk+.

Bedrijfsvideo als nieuwerwetse offline gimmick

Opdrachtgever CRV, een internationale organisatie voor rundveeverbetering, is er zo een. Om hun campagne ‘CRV, meer dan je ziet.’ te boosten lieten ze hun bedrijfsvideo integreren in een fysiek visitekaartje. Een soort videoband dus, maar dan direct afspeelbaar. Makkelijk mee te nemen en pro-actief, want de film speelt af zodra je de kaart open doet. Daarbij; deze premium laat een tastbare herinnering aan CRV achter, óók als de vertegenwoordiger de deur al weer uit is. Een push strategie die gezien de campagne (‘Meer dan je ziet’, get it?) en de doelgroep van CRV erg slim is. En ondanks dat we allemaal inmiddels echt wel aan mobiele devices gewend zijn, zo’n visitekaartje met daarin een video is op deze manier toch een nieuwerwetse gimmick!

CRV, meer dan je ziet

Bekijk de case van CRV hier

Ook een video laten maken om je doelgroep mee te verrassen?

Neem contact opBekijk ons werk

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."