3 manieren om een ‘saaie’ boodschap te laten plakken

Categorie: Tips & Trucs
Fourcorners.nl | 3

Je hebt een dienst die zó complex is dat de uitleg ervan wat voeten in de aarde heeft. Of een studie of product dat niet heel sexy is, maar waarvan je weet dat er wél vraag naar is. Hoe gaan we dit aan de man brengen?, zul je je afvragen. Geen nood. Wij geven je 3 tips om een ingewikkelde of ‘saaie’ (saai tussen aanhalingstekens, want als je het ons vraagt bestaat ‘saai’ helemaal niet) boodschap op een doeltreffende manier binnen te laten komen.

1. Wees authentiek

Met stip op één. En ondanks het open-deurtje op het eerste gezicht, is het écht een belangrijk punt. Je hebt namelijk authentiek, en authentiek. Wij drukken je op het hart om écht op zoek te gaan naar de authentieke kernwaarden van jouw organisatie of bedrijf. En als je daar zelf niet uit komt, geef dan even een seintje, dan denken wij mee. Authenticiteit is namelijk de krachtigste troef die jullie als organisatie hebben. Kijkers houden van geloofwaardige verhalen, authenticiteit valt amper na te maken en is daarom zo geloofwaardig. Een voorbeeld van een écht authentiek verhaal? Klik op de afbeelding hieronder:

Cornelis Bruynzeel - Fourcorners, a branding film agency

2. Zet je doelgroep centraal

Veel bedrijven dénken dat ze dit doen, maar dwalen in werkelijkheid af naar de ‘ik-ik-ik-modus’ waarin ze verzanden in eindeloos herhalen waarin ze als organisatie heel goed zijn. De realiteit is dat dát waarschijnlijk niet zal blijven plakken. Althans, niet op die manier. Bekijk je product, dienst of organisatie eens vanuit de schoenen van je klanten of opdrachtgevers en vertel je doelgroep vanuit hun referentiekader dat wat jij te bieden hebt. Dán heb je een dikke kans dat je ze bij de lurven pakt.

Een bedrijf dat dit als geen ander kan, is de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zeker als het gaat om wervingsfilms die potentiële studenten moeten laten zien waarom de HAN voor hen the place to be is, de aankomende vier jaar. Klik op de afbeelding hieronder, en bekijk hun laatste promo voor de faculteit Techniek. Spot on, HAN!

promotiefilm HAN

3. Kies een aparte stijlvorm

Of je nou een bedrijfsfilm, commercial of animatie laat ontwikkelen, we zullen een stijlvorm voor je gaan ontwikkelen. Durft jouw bedrijf af te wijken van de gebaande paden, maak je dan hard voor een aparte, verrassende stijlvorm.  Klik op de onderstaande afbeelding voor een voorbeeldfilm met een stijlvorm die je niet 1,2,3 bij het bedrijf in kwestie zou verwachten:

IntergreeN

Echtheid, inlevingsvermogen en verrassingen

Blijf jezelf, verplaats je in een ander en verras je doelgroep. Helemaal niet zo ingewikkeld, toch? Tot slot willen we je op het hart drukken dat we écht niet van je verwachten dat je zelf met een ijzersterk script aan komt zetten. In tegendeel, laat dat stuk van het proces maar aan ons over, scripts ontwikkelen is voor ons een van de tofste klussen die we maar kunnen bedenken. Maar wat we wél heel leuk vinden, is jou inspireren met een andere kijk op een ogenschijnlijk ingewikkeld vraagstuk. Je uit je comfortzone halen en je overtuigen dat ‘anders’ echt niet eng hoeft te zijn. Doe er je voordeel mee!

Enthousiast geworden en zin om aan de slag te gaan? Bel of mail ons dan even. Een van onze producenten denkt graag gericht met je mee. Ben je benieuwd naar wat we nog meer gemaakt hebben?

Neem nu contact opBekijk ons portfolio

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."