Op grote hoogte

Categorie: Fourcorners nieuws

‘Zoek het altijd hogerop’ is ons motto en daarom zijn we constant bezig om onze producties naar een nog
hoger niveau te tillen. Deze keer zoeken we het letterlijk hogerop, want we gaan investeren in een (mini) crane met een remote head. Je weet wel, van die kranen die achter het doel staan tijdens Euro 2008 in Oostenrijk en Zwitserland en die meezwiepen met de bal die als hij in (of in vele gevallen naast) het doel wordt geschoten.

Los van het feit dat deze apparaten nergens in Nederland te verkrijgen zijn en dat als je ze al kan vinden ze een vermogen kosten, voegt deze kraan echt weer iets extra’s toe aan de beeldkwaliteit van onze producties. Hij stelt ons in staat om cameraposities in te nemen tot wel zes à zeven meter hoog en onze camera dan met een afstandsbediening vanaf de grond te bedienen.
Terwijl je met de kraan een omhooggaande, voor- of zijwaartse beweging maakt kun je gelijktijdig de camera draaien. Iedere zichzelf serieus nemende cameraman wil hiermee werken. Opnames zoals in Batman, The Dark Knight, appeltje-eitje! Opnames zoals voor Earth, kinderspel. Geef ons een kwartje en we gaan los!

Dus Four Corners goes (even more) professional. Hou onze site in de gaten, want binnenkort vind je hier een paar stoere setfoto’s op van onze crew in actie met deze crane. Weer een paar weken later zul je de eerste demo’s op onze site kunnen bekijken van de nieuwste producties die we dan gemaakt hebben met de remote head. Nog heel eventjes wachten dus.

Foto via

Over de auteur
Lex Schmeetz