Het verhaal achter Game Over

Categorie: Fourcorners nieuws

Twee jaar nadat regisseur Lex Rutger Hauer Film Factory alumnus is geworden, heeft hij zijn voornemen om meer eigen fictiefilms te maken al goed uitgevoerd. Na Confessions en Verloren was het tijd voor een derde korte fictiefilm. En dus besloot hij het verhaal “Death by Scrabble” van de Engelse acteur Charlie Fish te verfilmen. Hij vroeg Charlie om toestemming, kreeg deze, en ging aan de slag. De werktitel: ‘Game Over’.

Green screen

Het filmen was een hele uitdaging. Lex heeft ervoor gekozen de hele film voor een green screen te filmen en later de achtergronden toe te voegen. Behalve Lex zelf wist dus eigenlijk niemand hoe het er uiteindelijk uit zou zien, inclusief de on-set regisseur Ruben. Dit maakte het extra moeilijk voor de crew.

Regisseur, producent én acteur

Behalve dat Lex de regisseur en producent was van Game Over wilde hij zelf ook een keer dolgraag in de schoenen van een acteur stappen. Alle waarschuwingen van zijn omgeving heeft hij in de wind geslagen. “Doe het nou niet, je bent geen acteur…” Niemand kon tot hem doordringen. Hij deed het toch. Nou we kunnen zeggen, het valt best mee hoe slecht het is. Maar niet te vaak tegen Lex zeggen, dan gaat hij naast zijn schoenen lopen..

‘No wonder I hate her..’

Lex en editor Leo hebben tijdens de montage vele uren het kantoor gek gemaakt met eindeloze herhalingen van de film (we kennen hier ondertussen allemaal de tekst uit ons hoofd: “No wonder I hate her”). Afgelopen week is de ruwe montage eindelijk zo goed als afgerond. De laatste teksten werden nog even ingesproken en nu gaat de film de laatste fase in: De groene muur vervangen met de uiteindelijke achtergrond. Een tijdrovende en zeer precieze klus waar animatoren Yi en Ruben mee aan de slag zullen gaan.

Naast de opnames en montage van de film zijn de stagiaires van Four Corners hard bezig geweest om achter de schermen beelden te schieten voor de making of van de film. Dus ook die film kunnen jullie binnenkort vinden op onze site!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."