Helikopter opnamen

Categorie: Fourcorners nieuws
Lex Schmeetz

Onze cameramannen krijgen heel wat te verduren.. Ze worden overal naar toe gestuurd en moeten in de meest heftige omstandigheden gewoon blijven draaien. Van een sprong uit een luchtballon tot een openhartoperatie, they have been there. Maar vooral; they filmed it. Toch hebben ook zij grenzen. Lex bijvoorbeeld, is bang voor bijen en Thorsten vond die openhartoperatie dan weer helemaal niets. Logisch natuurlijk. Ze hoeven ook niet alles te kunnen.

Om de grenzen van onze cameramannen af en toe een beetje aan te scherpen laten we ze regelmatig een nieuwe gekke klus doen. En deze maand was Lex weer aan de beurt. Voor een film voor de gemeente Hendrik Ido Ambacht zouden we helikopter opnamen maken. Kicken natuurlijk, maar om de beelden een beetje bruikbaar te maken moest Lex uit de helikopter hangen. In een harnas, dat wel maar toch, buiten de helikopter. En zo’n ding gaat hard hoor. 200 km per uur. Jawel. Gelukkig heeft onze Lex vroeger bij de commando’s gezeten, dus zo’n klusje is voor hem echt een eitje. Ondergetekende ging mee om er een filmpje van de maken en lifesaver Bas moest mee om de camera(man) te zekeren.

De credits voor dit filmpje gaan volledig naar Four Corners Academy kanjer Yoran. We willen hem hierbij ook graag even feliciteren met zijn eerste echte eigenste film. Van shotlist tot montage; goed gedaan man!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."