Vergroot je bereik met een cross-over van online video, animatie en een platform

Categorie: Inspiratie

Een trend die al een tijd gaande is en die wij van harte toejuichen is het combineren van online video, animatie en een online platform of site. Een perfecte cross-over als je het ons vraagt, want bovengenoemde ingrediënten versterken elkaar en het bereik is daardoor vele malen groter.

Een mooi voorbeeld van crowdsourcing

Opdrachtgever Bruynzeel Storage Systems integreerde de film die wij voor hen maakten in hun online crowdsourcing platform ShapingTheOffice.com. Met dit platform creëren ze de perfecte habitat voor hun design battle. Want hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit? De komende drie maanden krijgen designers en architecten dé kans deze vraag te beantwoorden. Van student tot professional; iedereen met een briljant idee wordt uitgedaagd deel te nemen aan deze ontwerpwedstrijd.

Sterke combinatie

Bruynzeel Storage Systems pakt het slim aan. Ten eerste omdat de combinatie van film, animatie en een online interactief platform een logische combinatie is en de factoren elkaar op deze manier optimaal versterken. Ook het doel, zo veel mogelijk ontwerpers en interieurarchitecten aan te zetten tot actie, wordt op deze manier makkelijker te behalen. Deelnemers kunnen op het platform informatie vinden, met anderen sparren op het forum of in de community en de call-to-action, het deelnameformulier, is makkelijk te vinden.

Design challenge

Ook meer bereik genereren?

Stel eerst je doel vast. Wat wil je bereiken en hoe wil je dit aanpakken? Wie schakel je in en waarvoor? Wees realistisch over wat je zelf kunt en waarvoor je hulp in wilt roepen. Hou in je achterhoofd dat je meer zelf kunt dan je denkt, maar blijf trouw aan het gezegde ‘Schoenmaker blijf bij je leest’. Leg je plannen voor aan een film agency die jouw ideeën en doelen kunnen vertalen naar een passende film of animatie. Sociale media zoals Linkedin, Twitter en/of -afhankelijk van de doelgroep- Facebook, Instagram en Pinterest zijn perfecte kanalen om je doelgroep te bereiken, te enthousiasmeren en aan te zetten tot actie. Je doel, je doelgroep naar je online platform trekken, is met inzet van bovengenoemde media goed te behalen. Zorg vervolgens voor een actief beheer en veel interactie. Stimuleer je doelgroep om actief deel te nemen aan topics en discussies. Build up that crowd!

Cross-over is très 2015

Natuurlijk brengt deze combinatie meer kosten met zich mee dan wanneer je alleen een van de elementen zou laten maken. Maar er is een maar.. Want als je slim investeert, kun je (veel) meer uit je investering halen. Los van een groter bereik, meer exposure, een stuk branding en profilering is de opzet van het online platform wellicht voor meerdere doelen te gebruiken. En ook elementen uit je film of animatie laten zich goed recyclen. Bespreek je wensen met degene(n) met wie je in zee gaat en er zal een wereld aan mogelijkheden voor je open gaan. Als je de juiste partijen hebt gevonden om mee samen te werken zullen ze graag met je meedenken over de mogelijkheden. Feit is dat dit soort interactieve crowdsource initiatieven helemaal van nu zijn. Gebruikers willen betrokken worden, meedoen, onderdeel zijn van. Speel er op in en je loopt voorop. Mark our words..

Wij zijn heel benieuwd naar vergelijkbare cross-overs. Welke voorbeelden spreken jou aan?

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."