Verboden commercials

Categorie: Inspiratie

Hulde aan iedere ondernemer die schijt heeft aan politieke correctheid en algemene verdraagzaamheid. Heerlijk onvermoeid alle regels aan je laars lappen en jouw reclamebureau en/of videoproductiebedrijf de opdracht geven om vrijuit alle registers open te trekken. Nog lekkerder om als creatieve club de opdracht te krijgen om vooral geen rekening te houden met multiculti issues of andere samenlevingsgevoeligheden. Niks ervan, gewoon lekker alle clichés uit de kast trekken en dit in een humoristisch jasje gieten. Wauw… van zulke opdrachten kunnen wij alleen nog maar dromen.

Reclame Code Commissie

Zo kwamen we onlangs de onderstaande verboden commercials tegen. Werkelijk geniaal. Het is zo jammer dat dergelijke commercials in Nederland niet toegestaan zijn. Helaas hebben wij te maken met de Reclame Code Commissie. Zij zien er op toe dat de commercials op TV niet de grenzen van fatsoen passeren. Überhaupt een beetje jammer dat de overheid voor jou bepaald wat je wel en niet mag zien, maar dat terzijde. Neem bijvoorbeeld de commercial “Sonja, bakker bij Bolletje”. Een uitermate lieve en leuke tv-spot die uiteindelijk van de buis moest omdat mevrouw ik-heb-geen-humor Sonja Bakker vond dat er misbruik van haar naam was gemaakt. Jammer dat creativiteit zo aan banden wordt gelegd.

Noodscenario

Gelukkig trekt X-Box zich daar niets van aan. Mocht je toch de stoute schoenen aan willen trekken en een “verboden” tv-commercial willen maken, leg dan, net als Bolletje (Dick, advocaat bij Bolletje) ook meteen een noodscenario klaar:

Bolletje
Klik op de afbeelding om het filmpje af te spelen

Over de auteur
Lex Schmeetz