Top 10 films waar we naar uitkijken

Categorie: Inspiratie

Na een terugblik op 2008 is het hoogste tijd voor een vooruitblik. Naar welke bioscoopfilms kijken wij uit in 2009?

1. The Imaginarium of Doctor Parnassus
Misschien denk je dat The Dark Knight de laatste film is waar Heath Ledger in heeft geacteerd, maar dat is
niet zo. Dit is de allerallerallerlaatste film van Ledger. En wie Terry Gilliam’s films een beetje kent (The Brothers Grimm, Twelve Monkeys, The Adventures of Baron Munchausen, Brazil) weet dat we een visueel plaatje kunnen verwachten vol aparte figuren. Naast Ledger speeld Johnny Depp een hoofdrol. Aangezien die man een patent heeft op briljant gekke rollen neerzetten kan dat dus niet anders dan bizar en goed worden.

2. Watchmen
Wie kent het boek niet? Voor velen de perfecte strip die nooit meer is overtroffen. Zo ver wil ik zelf niet gaan, maar het is wel een zeer goed boek met een sterk verhaal. Het bevat in ieder geval alle ingrediënten voor een goede film. En de trailer ziet er spectaculair uit. Het is een genrefilm, dus je moet er van houden, maar ik heb er hoge verwachtingen van.

3. Avatar
Ook over deze film hebben we al eerder een en ander gezegd. Hier heb ik persoonlijk erg hoge verwachtingen van. James Cameron (o.a. Titanic en Aliens) weet namelijk altijd zeer vernieuwende technieken in zijn films te gebruiken die een film naar een hoger niveau tillen. Er is nog niet veel bekend over deze film en er zijn nog geen beelden vrijgegeven, maar dat maakt de spanning alleen maar groter.

4. 2012
Roland Emmerich heeft zich zwaar vertild aan 10.000 BC, dus ik hoop dat hij met deze film weer terug gaat naar zijn oude kracht, een heerlijke groots opgezette rampenfilm. Dat kan hij namelijk goed. De teaser trailer ziet er te gek uit!

5. Transformers 2: Revenge of the Fallen
De eerste Transformers was verrukkelijk om naar te kijken. Heerlijke Michael Bay-pulp. Deze man is als geen ander in staat om van iets belachelijks nog een prachtig shot te maken. Vooral niet serieus nemen en over je heen laten komen als een beeldwaterval. Gegarandeerd een succes.

6. Angels & Demons
Okay in alle eerlijkheid, ik vond de eerste verfilming van Dan Brown’s Da Vinci Code ronduit slecht, maar ik ben toch wederom benieuwd wat ze van dit verhaal hebben weten te maken. Angels & Demons is een beter boek, Tom Hanks nog steeds een goede acteur en Audrey “Amélie” Tautou zit hier met haar houterige spel niet in. Zo slecht als de eerste kan het toch nooit worden? Of ben ik naief.

7. Wolverine
Het zal er al langere tijd aan te komen. De spin-off van The X-Men waarin Wolverine zijn eigen verhaal krijgt. Hugh Jackman is bij uitstek de stoere Wolverine en als ik de trailer bekijk wordt ik er redelijk vrolijk van. Alleen die scène waarin hij aan een helicopter hangt maakt alles weer belachelijk en slecht. Kan voor mijn gevoel alle kanten nog op, maar zal zeker een succes zijn aan de boxoffice.

8. Sherlock Holmes
Wellicht weer een beetje de tweede comeback van Guy Ritchie. De man is de laatste tijd meer in het nieuws
geweest dankzij zijn scheiding van the Madster dan vanwege zijn films, maar we moeten niet vergeten dat hij een aantal zeer sterke films heeft gemaakt. Snatch en Lock, Stock and Two Smoking Barrels zijn pareltjes. Voor Sherlock Holmes heeft hij niemand minder dan Robert “Iron Man” Downy Junior weten te strikken en ook zijn tegenspeler Jude Law beloofd ook veel goeds. Ben benieuwd!

9. A Christmas Carol
De zoveelste re-make van het bekende verhaal, dus waarom zou ik naar deze film uitkijken. Nou eigenlijk alleen maar omdat Jim Carrey de hoofdrol speelt. Hij lijkt in deze rol als Scrooge weer een beetje op Count Olav uit Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events, mijns inziens een van de leukste rollen van Jim Carrey van afgelopen jaren.

10. Red Sonja
Ik hoor al veel bellen rinkelen. Nee toch, niet die enorm slechte barbarenfilm uit 1984 met Brigitte Nielsen en Arnold Schwarzenegger! Nee hoor, we hebben het nu over een remake van Robert Rodriguez die ons ook Sin City bracht. In dezelfde stijl maakt hij nu Red Sonja. Nog niets van gezien behalve twee bijzondere posters, dus ik heb werkelijk nog geen flauw idee wat ik moet verwachten. Maar ben toch benieuwd!

Foto via

Over de auteur
Lex Schmeetz