The Golden Hour

Categorie: Inspiratie

Soms heb je heel weinig nodig om iets heel moois te maken. Zet een camera neer op de juiste plek op het juiste moment en boem, the magic is there. Je hoeft er dan eigenlijk niets meer aan te doen, behalve de beelden achter elkaar zetten want die spreken eigenlijk voor zich.

Bepalende factor hierbij is het moment van de dag waarop je filmt. Het mooiste moment van de dag is namelijk The Golden Hour (aka The Magic Hour), het eerste en laatste uur zonlicht op een dag. De kwaliteit van het licht is dan zo zacht en warm, lichtbalans instellen, camera aan en draaien. De difuusheid van het licht geeft een hele zachte schaduwwerking en etaleert een heel bijzonder kleurenpalet.

Sit back and relax en laat je betoveren door deze rustgevende natuurbeelden die Ray Paunovich geschoten heeft tijdens The Magic Hour.

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."