The Edge of Darkness zonder de Niro

Categorie: Inspiratie

Diva Robert de Niro is vorige week volledig onverwacht weggelopen van set van de nieuwste film van Martin Campbell, The Edge of Darkness, waar hij voor gecast was naast Mel Gibson. Wat is hier aan de hand? Volgens de woordvoerder van De Niro waren de creatieve verschillen te groot om te overbruggen. Ehmmm.. Ja.

Campbell, die we kennen als regisseur van laatste Bond-film Casino Royale en de remake van Alfred Hitchcock’s ijzersterke thriller The Birds uit 1963 die zich momenteel in preproductie bevindt, zit nu zonder hoofdrolspeler. En de 65-jarige De Niro wordt nu in Hollywood door deze actie ineens verdacht van diva-gedrag.

Natuurlijk heeft – method actor pur sang – De Niro schitterende rollen in zijn leven neergezet in o.a. the Godfather 2, The Mission en Cape Fear, toch kun je als kijker niet ontkennen dat hij de laatste jaren meer en meer op routine is gaan spelen. Bij tijd en wijle blijft het een lust voor het oog om naar hem te kijken (zoals in zijn rol als de homosexuele cross-dresser Captain Shakespeare in het schattige Stardust), maar de waterval aan films waar hij de afgelopen jaren aan deelneemt zorgt er bij mij wel voor dat hij niet meer een reden is om per definitie een film met hem erin te kijken.

Campbell wacht nu met het schieten van de scènes waar De Niro voor gecast was totdat hij een vervanger heeft gevonden. Ben benieuwd wie dat gaat worden. Het wordt in ieder geval The Edge of Darkness zonder de Niro dus.. Jammer!

Foto via

Over de auteur
Lex Schmeetz