Recensie – Heroes

Categorie: Inspiratie

Verslaafd ben ik. Aan de televisieserie Heroes. Want wat is er leuker dan mensen met super powers!?

Als kind droomde ik al dat ik net als Nathan Petrelli kon vliegen. Okay, niet recht omhoog de hemel in, meer wat lager bij de grond op dakhoogte, maar dat was elke nacht weer een te gekke ervaring. Aan dat gevoel denk ik vaak terug als Nathan of Peter weer eens wegvliegt uit beeld. Al vanaf de eerste aflevering van Heroes ben ik daarom hooked.

En omdat je maar nooit weet of RTL de serie op de Nederlandse buis gaat vervolgen kijk ik momenteel de allernieuwste afleveringen van Heroes seizoen 3 op de BBC (BBC2 en BBC3). En daar gebeuren weer zoveel nieuwe dingen in. Een paar leuke weetjes:

  • Zo blijkt de familie Petrelli niet alleen te bestaan uit mama Angela, hottie Peter, de vliegende politicus Nathan en cheerleader Claire Bennett (de door “de man met de hoornen bril” geadopteerde dochter van Nathan). Nee, er zijn nog twee familieleden waarvan je er eentje al heel goed kent…
  • Verandert de altijd goeiige dokter Mohinder Suresh in een karakter dat rechtstreeks lijkt overgenomen uit de film “The Fly” met Jeff Goldblum…
  • Krijgen time and space bender Hiro en vriend Ando het aan de stok…
  • Worden de Heroes vergezeld door de supersnelle Daphne.

En wat staat er nog op stapel?
De verhaallijn over “Save the cheerleader” zal op een gegeven moment aan een einde komen en dan komt er een nieuwe Heroes-serie genaamd “The fugitives”. Hierin speel actie de hoofdrol. SWAT-teams, helicopter achtervolgingen, kortom nog meer spectakel. De opnamen hiervoor vinden momenteel plaats.

Foto via

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."