Oscar-winnend iPhone materiaal

Categorie: Inspiratie

Een documentaire maken en dat dan ergens op het einde je geld op is, waardoor je een aantal scènes met je iPhone besluit te filmen. En dat die film dan genomineerd wordt voor een Oscar. Een droom? Nee, het is heus. Sterker nog: de film in kwestie won daadwerkelijk een Oscar vannacht.

Searching for Sugarman was genomineerd in de categorie ‘Beste Documentaire’, won hem, en is daarmee mijn inziens de tofste Oscar winnaar ooit. Zweedse regisseur Malik Bendjelloul is van mening dat je je als (jonge) filmmaker moet focussen op de mogelijkheden. “Je kunt tegenwoordig zo ontzettend veel met relatief goedkope middelen; een tweedehands laptop en een goedkope HD camera (of mobiele telefoon) is in principe alles wat je nodig hebt.” En daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.

We schreven hier al eerder over films en videoclips die geschoten waren met een iPhone, Searching for Sugarman is hier een mooie aanvulling op. Een hele mooie aanvulling.

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."