Inspirerende voorbeelden van geïntegreerde video

Categorie: Inspiratie

Onze opdrachtgevers doen leuke dingen met hun online video. Tenminste, als je het ons vraagt. En ja, wij zijn genadeloos bevooroordeeld, maar dat is logisch. Omdat gluren bij de buren een van de leukste dingen is die er zijn, nemen we je graag mee op een rondje langs voorbeelden van geïntegreerde video’s. Laat je inspireren, ontdek de voordelen en wie weet doe je ideeën op voor film op je -nieuwe- website!

Timing

Als je een nieuw online platform voor HR-managers gaat lanceren, dan is een teasende en enthousiasmerende online video om dit platform te promoten een must. En ook na de lancering speelt de film een prominente rol op het platform:

Timing

Bekijk de filmBezoek de website

 

 aNewSpring

Als je als e-learning platform wilt laten zien wat je in huis hebt, is video het uitgelezen medium. Plaats je deze ook nog eens prominent op je homepage en laat je je site en alle bijbehorende communicatie tot in detail bij de film aansluiten (de cactus is inmiddels omgedoopt tot dé mascotte op het kantoor in Rotterdam), dan heb je het goed begrepen. Opdrachtgever aNewSpring durfde zich te onderscheiden en koos voor een aparte invalshoek:

aNewSpring

Bekijk de filmBezoek de website

 

EMO

Sinds jaar en dag maken we films voor overslag gigant EMO op de Maasvlakte in Rotterdam. Van de corporate film en een ‘werken bij’-film, tot beeldmateriaal voor op de homepage. Terugkerend thema binnen de EMO films; weidse, stoere beelden die passen bij dit gigantisch(e) stoere bedrijf. Ook leuk: de ongezouten, nuchtere mening van de EMO werknemers over hun werkgever:

EMO

Bekijk de filmBezoek de website

En als je website -nog- niet geschikt is voor geïntegreerde online video?

Of je wilt gewoon geen video op je website, kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, het is geen probleem. Vraag aan je webman of -vrouw of er binnen de website een duidelijke verwijzing naar Youtube (of Vimeo) kan komen. Deze kanalen kun je tegenwoordig namelijk ook helemaal customizen. Er zijn meer bedrijven die voor deze -tijdelijke- oplossing kiezen, dit is hoe zij dat doen:

Chocomel

Chocomel verwijst op haar website (die overigens bijna helemaal gevuld is met gebruikerservaringen waardoor het heel interactief en platform-achtig oogt, ga maar eens kijken) subtiel naar hun Youtube kanaal:

Chocomel site dump

Klik je verder dan kun je op het Youtube kanaal los op nog meer Chocomel video content. Van oa. onze instructiefilm tot aan TV reclames uit oa. 1983 (!!) tot nu:

Chocomel youtube

Bekijk de filmBezoek de website

Eerder maakten we een aantal testimonial video’s voor Chocomel. Weten wat dit voor jouw merk, bedrijf of organisatie kan doen?

ISSD Ethiopia

Ook ISSD koos ervoor om Youtube in te zetten als verzamelplek voor hun video’s:

ISSD Youtube
Bekijk de filmBezoek de website

 

Een aantal voordelen op een rijtje

Naast dat het natuurlijk enorm ‘van nu’ is en je het uiterlijk van je website een boost kan geven, zitten er veel meer voordelen aan video op je website. Een drietal belangrijke punten:

  • Je zet een sfeer neer en bezoekers krijgen daardoor meteen een gevoel bij jouw merk of bedrijf
  • Met video kun je in een korter tijdbestek meer informatie geven dan wanneer je alleen tekst zou gebruiken
  • Een goede video draagt bij aan de geloofwaardigheid van je merk, organisatie of bedrijf

Zou je willen weten of jouw ideeën te realiseren zijn en hoe wij hier vorm aan zouden geven?

Neem contact opBekijk ons werk

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."