Filmpreview – The Wrestler

Categorie: Inspiratie

Thumbs up for the gorgeous Kate Winslet voor het winnen van twee Golden Globes, voor beste actrice in Danny ‘Trainspotting’ Boyle’s Slumdog Millionaire (4 Golden Globes) en voor beste bijrol in haar weerzien met Leonardo DiCaprio Revolutionairy Road.

Maar echt opvallend dit jaar was de Golden Globe die Mickey Rourke won voor zijn optreden in The Wrestler. Hierin speelt hij een aan lager wal geraakte worstelaar die graag de relatie met zijn dochter weer nieuw leven in wil blazen. Een waargebeurd verhaal dat een beetje doet denken aan “Million Dollar Baby” van Clint Eastwood. Dit is de comeback van Rourke, die begin jaren tachtig nog een van de meest veelbelovende acteurs van zijn generatie was, zich vervolgens afzette tegen de grote Hollywoodproducties, koos voor kleine films en door zijn opstandige karakter een persona non grata in Hollywood werd. Met veel B-films tot gevolg. Begin jaren negentig dacht hij met boksen een eind te kunnen komen (z’n gezicht zag er toen toch al niet meer uit door alle plastische chirurgie), maar dat werd niet echt wat. Ook drank en drugs speelde hem parten, tot hij rond 2004/2005 weer de kans kreeg om aan de wat serieuzere producties mee te werken. Hij speelde een bijrol in Man On Fire met Denzel Washington en in Sin City, en krijgt nu definitief erkenning voor zijn hoofdrol in The Wrestler. Way to go Mickey! The Boss, Bruce Springsteen, won trouwens voor dezelfde film een Golden Globe voor beste themasong.

Foto via

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."