Filmpreview – 2012

Categorie: Inspiratie

Roland Emmerich is een Duitse regisseur die al sinds jaar en dag aan de weg timmert in Hollywood. Mijn eerste encounter met een film van hem was in Singapore in 1996. Mijn gewoonte om in ieder land waar ik ben naar de bioscoop te gaan, paste ik ook daar toe. Dus ik zocht een fantastisch filmtheater op, snoof wat locale cultuur op en ging naar… Independence Day.

Wauw… wat een indruk heeft die film toen op mijn gemaakt. Niet omdat het verhaal nou zo briljant was, of omdat Will Smith zo goed acteerde, maar de special effects waren voor die tijd echt grandioos. Sinds die tijd volg ik zijn films op de voet. De man weet net als Michael Bay (o.a. Armageddon, The Rock en Transformers) van een flinterdun verhaaltje een groots epos te maken. Heerlijke commerciële onzin van de bovenste plank.

Het afgelopen jaar heeft hij zich een beetje vergaloppeerd aan het dramatisch slechte 10.000 BC. Maar er is nu een nieuwe teaser trailer online die weer veel goeds beloofd. 2012: het einde van de wereld is in zicht. Al duizenden jaren is het jaar 2012 een magisch getal. Een jaar waarin ons blijkbaar heel wat te wachten staat. Een ding hebben alle berichten gemeen. Geen een van de voorspellingen is positief. Roland Emmerich speelt alvast een beetje in op deze onderbuikgevoelens. Wil je ook weten hoe de Himalaya eruit ziet als het overstroomt, bekijk dan de trailer.

Over de auteur
Lex Schmeetz