De selfie koning

Categorie: Inspiratie

Selfies zijn het nieuwe zwart, dat mag inmiddels duidelijk zijn. En de koning der Selfies, de absolute eindbaas op selfie-gebied, is opgestaan. Alex Chacón, beroepsreiziger pur sang, zette zijn GoPro in om de ultieme Selfie-film te maken.

Professioneel reizen

In zeshonderd dagen, in zesendertig verschillende landen, op vijf motoren en met ruim 200.000 kilometer op de teller produceerde hij een uiterst toffe reis/roadtrip/selfie-compilatie die niet te overtoepen valt. Voor de goede orde; Alex is professioneel reiziger. Hij verdient zijn centen door over zijn reizen te vertellen, erover te bloggen en ze te filmen. Op zijn site, The Modern Motocycle Diaries kun je flink wat van zijn films bekijken.

Simpel concept

De compilatie die hij maakte wordt veelvuldig gedeeld en is inmiddels bijna zes miljoen keer bekeken. Wat wil je ook, met zo veel coolness in één filmpje. Het concept is supersimpel, goed uitgevoerd en -los van de talloze vliegtickets- lowbudget uitgevoerd. Hij deed mij sterk denken aan de MOVE, EAT, LEARN-campagne van STA Travel Australia die in 2011 viraal ging.

Ik nomineer deze voor Viral Van Het Jaar en zwijmel nog eens weg bij Alex’ mooie reisverslag. Want mén wat een fijne baan!

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."