De piano

Categorie: Inspiratie

Soms kom je in je filmpjes tegen die je grijpen en niet meer los laten. Zo ook deze beauty ‘De Piano’ van filmmaker Matthew Brown.

Matthew is een jonge Amerikaan die regelmatig in den buitenlande vertoeft om daar de meest gave films te maken. Maar ook in zijn eigen land schiet hij fantastische films. Voor dit pareltje kreeg hij toestemming van vleugelbouwer Steinway om in hun fabriek in Queens, New York te filmen. Ze mochten gebruik maken van een aantal spiksplinternieuwe Steinway vleugels (wow!) en van de fantastische ruimtes in de fabriek. Wat Matthew met deze ingrediënten heeft gedaan is ronduit bewonderenswaardig.

Een film waar je even voor moet gaan zitten. Pak een koptelefoon, zet hem op en laat je vijf minuten meeslepen door Matthew Brown, Franz Schubert en the ANDERSON & ROE PIANO DUO.

Enjoy.

Weten hoe de opnamen gingen? Bekijk hier de making of.

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."