Bavaria commercial: Elvis toch “alive”?

Categorie: Inspiratie

Bavaria bevestigd in haar nieuwste commercial wat vele fans natuurlijk al jaren weten.. “Elvis is alive!”. En Marilyn Monroe, Bruce Lee en 2Pac ook. In de reclame voor Bavaria’s nieuwste biertje, de Radler, laten ze je zien waar je moet zoeken..

Lookalikes

Okay, de sterren lijken niet echt. Maar misschien is dat nou juist precies wat op je lachspieren werkt. De scenes bevatten steeds een mooie combi van jonge en oude sterren. Dus 2Pac samen met Marilyn, Kurt Cobain samen met John Lennon. Zo spreek je een breed publiek aan.

King of pop

Vooral de scene met Bruce Lee die smachtend naar Marilyn kijkt en Kurt Cobain die er juist bijna spuugneigingen van krijgt is leuk uitgewerkt. De enige die ik nog mis is Michael Jackson. Maar misschien is zijn overlijden nog te recent en te pijnlijk voor veel mensen en daardoor gewoon niet grappig.

Productie

Qua productie ziet het er niet heel ingewikkeld uit. Er zit vooral veel werk in de preproductie als het gaat om de locatie, het creëren van een zo echt mogelijke binnenkant van een schip, het laten invliegen van een hoeveelheid aan lookalikes en een aantal ‘special effects’ op de set zoals rijdende plantenbakken, buigende palmbomen en een paar verdwijntrucs.

De commercial is afkomstig van Selmore en geregisseerd door Jonathan Herman van Bonkers.

 

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."