3 minuten docu

Categorie: Inspiratie

Soms komen er zomaar mooie kunststukjes voorbij van collega filmbedrijven, zoals deze eerste 3 minuten docu ‘Wait For Me’. Om de docu te testen monteerde Red Light Films alleen de allereerste 3 minuten en voordat ze het wisten ging dit stukje film een eigen leven leiden. Vorig jaar werd het vertoond als het centerpiece slot van het New York Film Festival en inmiddels heeft het op meerdere filmfestivals gedraaid.

Ik hield het nu al niet droog bij het bekijken van deze korte clip. Het verhaal lijkt iets weg te hebben van een van de beste films ooit gemaakt, Into The Wild, alleen nu wordt het verteld door een moeder die haar zoon verliest. En wat ziet ze er kwetsbaar en toch prachtig uit! Ben zeer benieuwd naar de rest van de film die as we speak in de maak is.

In 1985 ging John Ewing Dreyfous fietsen in Zuid-Europa. Hij reisde door Bangladesh en India en verdween terwijl hij te voet door de Himalaya trok. Niemand heeft ooit nog iets van hem vernomen. Wait For Me is het verhaal van de spirituele en emotionele zoektocht van een moeder naar haar zoon in de hoop bewijs te vinden dat hij toch nog steeds in leven is. Overigens is de docu geregisseerd door Ross Kauffman die al eerder een Oscar won voor zijn documentaire Born Into Brothels.

Over de auteur
Suzanne Braaksma Mensen raken met verhalen en voice-over teksten die ik als copywriter voor onze branding films schrijf. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daarnaast ben ik, samen met Lex Schmeetz, de drijvende kracht achter onze nieuwe strategie om onze opdrachtgevers nog duidelijker te laten ervaren wat het betekent als je een branding film agency als Fourcorners inschakelt. Strategisch videomarketing advies is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom blog ik hier ook graag over. Kundalini yoga is mijn mezelf-opruim-religie. Zoals Russell Brand het mooi zegt: "Kundalini yoga is de crack cocaine of yoga. If Hatha is mild weed high, Iyengar is a deep hash glow and Ashtanga is amphetamine, Kundalini blows the f**cking doors off."