Preventievideo voor Gemeente Arnhem

Preventievideo over corona ‘Samen is Arnhem sterker’

Succesvolle preventievideo over corona voor de Gemeente Arnhem en AM Supportteam vol Arnhemse helden die we in 52 uur van vraag tot oplevering hebben gemaakt. Met een bereik van 157.655 op social binnen 3 dagen, ruim 1300 shares op Facebook en de grote hoeveelheid reacties is de film een groot succes geweest. Met dank aan PR-bureau FNKE voor de verspreiding.

Uitdaging

Als overheidsorganisatie sta je in deze crisis voor een mega groot dilemma. Hoe laat je burgers en ook jongeren de ernst inzien van de maatregelen die zijn afgekondigd door de regering? Hoe maak je mensen bewust? En hoe bereik je ze? Mensen zitten nu meer op social media dan ooit. Daar worden ze beïnvloed door wat ze zien. Daar wil je ze bereiken. Gemeente Arnhem vroeg aan ons om met spoed een film te maken from scratch. Wij gingen aan de slag en adviseerden om de film actief te pushen op social voor nog meer directe impact.

Aanpak

Zaterdag 14.00u. De telefoon gaat. Kunnen jullie op hele korte termijn een preventievideo over corona maken voor de Gemeente Arnhem? Het idee was al snel helder: Arnhemse helden samen aan het woord. Maar wat moesten die gaan zeggen? Samen met stadsdichter Jesse Laport schreven we verschillende tekstversies en samen met de opdrachtgevers stemden we het script zondagochtend helemaal af. We bespraken de mogelijkheden om de film snel onder een grote doelgroep te kunnen verspreiden met FNKE door. De opdrachtgever regelde ondertussen alle Arnhemse helden. Zondag en maandag regisseerden en filmden we hen. We starten ondertussen met de montage en maandagavond was de film klaar en goedgekeurd. Dinsdagmiddag ging hij los op social, onder leiding van FNKE. Met een ongelofelijk goed resultaat.

Resultaat

 • De film is via Facebook en Instagram gepusht onder inwoners in en om Arnhem van 18-3Facebook bericht bewustwordingsfilm Samen Arnhem Sterker0 jaar. Binnen 1 week was dit het resultaat:
  Bereik totaal: 176.909
  Bereik organisch: 71.501
  Bereik social media campagne: 105.408
  Aantal keer gedeeld op Fb: 1371
  Videoweergaven > 3 sec: 170.647
 • Ook zijn er verschillende artikelen over in de regionale media verschenen:
  Publicaties film Arnhem Samen Sterker
“Top crew en wat een enorm bereik. Super. De videoboodschap is niet alleen veel gezien maar ik krijg ook veel positieve reacties.”
Niels Emeis, Adviseur Openbare Orde & Veiligheid bij Gemeente Arnhem
Niels Emeis, Adviseur Openbare Orde & Veiligheid Gemeente Arnhem