Employer branding campagne Canon

Add color to your world | Employer branding videocampagne voor Canon Production Printing

Canon Production Printing had behoeft aan het versterken van haar werkgeversmerk en wilde potentiële werknemers een authentiek kijkje geven in hoe het is om bij dit innovatieve bedrijf te werken. Ze vroegen ons om een employer branding videocampagne te creëren met als pakkende pay-off: ‘Add color to your world.’ We ontwikkelden een brandvideo voor de SEE-fase en vier videoportretten voor de THINK-fase.

Aanpak

Dit project startte met het ontwikkelen van een conceptidee dat helemaal bij de vraag van Canon Production Printing pastte. Na goedkeuring van dit conceptidee droeg Canon meerdere medewerkers aan voor een potentiële hoofdrol. Met iedereen hielden we een voorinterview en samen kozen we drie hoofdrolspelers uit die de diversiteit en dynamiek van het bedrijf goed vertegenwoordigen. We planden opnamen in drie verschillende landen: Venlo (Nederland), Poing (Duitsland) en Timisoara (Roemenië). We filmden prachtige beelden bij de medewerkers thuis, op weg naar hun werk en op hun werk. Dit zorgde voor een oprecht en authentiek inkijkje in het dagelijkse leven van medewerkers bij Canon Production Printing.

Resultaat employer branding videocampagne

Het eindresultaat van de employer branding videocampagne omvat:

– Een employer brandvideo die invulling geeft aan de pay-off ‘Add color to your world’ en de levendige cultuur van Canon Production Printing laat zien.
– Vier korte videoportretten die een authentiek inkijkje geven in het leven van de medewerkers op de drie hoofdlocaties in Europa: Venlo (Nederland), Poing (Duitsland) en Timisoara (Roemenië).
– Een campagne die Canon in staat stelt om nieuw talent aan te trekken en te behouden.
– Inspirerende content die niet alleen potentiële werknemers aanspreekt, maar ook een bredere doelgroep inspireert.
– Een versterking van het werkgeversmerk van Canon Production Printing, waardoor hun aantrekkelijke werkomgeving duidelijk zichtbaar wordt voor een breed publiek.

Videoportret

Videoportret

Videoportret

Videoportret

“De campagnevideo's zijn super gaaf geworden.”
Luuk Kempen Communication Professional | Corporate Communications @ Canon Production Printing